NASI BERIANI SUPER SEDAP DI RESTORAN HAMEEDIYAH, PENANG - BUSYRA TAKIYUDIN

Latest

Monday, April 23, 2018

NASI BERIANI SUPER SEDAP DI RESTORAN HAMEEDIYAH, PENANG

nasi beriani, restoran hameediyah, nasi beriani sedap, telur masin, kuah campur, nasi beriani hameediyah, restoran penang, george town,

NASI BERIANI SUPER SEDAP DI RESTORAN HAMEEDIYAH, PENANG | Busyra bukan peminat nasi beriani tapi bila nampak ja restoran hameediyah ni rasa tertarik! tengok pulak ayam madu diaa. fuhhh! iman tak boleh tahan. Ia terletak di George Town dan lokasinya mudah saja pada sesiapa yang nak ke sana.. Apa yang busyra tahu, restoran ni dah mula operasi sejak tahun 1907. Lama betul, busyra pun belum lahir. haha

nasi beriani, restoran hameediyah, nasi beriani sedap, telur masin, kuah campur, nasi beriani hameediyah, restoran penang, george town,

Yang nak pergi nanti boleh usha signboard ni warna hijau kuning. Restoran ni ada 2 lot kedai tau. Satu lot kedai untuk beratur ambil nasi dan satu lot lagi (gambar diatas) tempat untuk customer makan..


Nampak tak mai tengah excited tu nak makan. hehe. Haaa ini la dia satu lot kedai lagi yang busyra cakap tu.. khas untuk beratur ambil order nasi. Ramai wehhh! sampai ke luar. power tak power?? haha.

nasi beriani, restoran hameediyah, nasi beriani sedap, telur masin, kuah campur, nasi beriani hameediyah, restoran penang, george town,

Tergodaaaanya tengok syurga makanan. macam-macam jenis lauk dan masakan ada. Sampai tak tau nak pilih yang mana. Tapi disebabkan iouls suka masakan ayam madu, ambil tu je lah. Nanti ambil banyak-banyak kesudahnya tolak tepi jugak kan.. haha

nasi beriani, restoran hameediyah, nasi beriani sedap, telur masin, kuah campur, nasi beriani hameediyah, restoran penang, george town,

Kedai dia bersih, busyra suka. Dorang memang menjaga kebersihan.


Confused bila tengok ayam gorenggg! besaq besaq orang kedah kata. 

nasi beriani, restoran hameediyah, nasi beriani sedap, telur masin, kuah campur, nasi beriani hameediyah, restoran penang, george town,

And finally setelah berhempas pulas menunggu, dapat pun makanan! fuhh.. Ayam dia besar weii.. kedabak,. nasi tu of course ambik half saja. sebab kalau nasi yang biasa memang banyak. Busyra makan Ayam madu, kuah campur dan telur masin, total RM12.. Belum termasuk air tau. hehe. tapi puas hati makan sebab sedap. 

nasi beriani, restoran hameediyah, nasi beriani sedap, telur masin, kuah campur, nasi beriani hameediyah, restoran penang, george town,

Jom hampa pakat-pakat mai sini merasa nasi beriani super sedap gila! memang femes area Penang.

Info Lanjut

Waktu Operasi: 10.00 am - 10.30 pm
Alamat: Lebuh Campbell, George Town, 10200 George Town, Pulau Pinang

11 comments:

  1. 2x g penang tapi tak merasa nasi kandar. Sedih sangat. Next time nak ke sini. Sebab utama bersih dan sedap. Lapar perut terus.

    ReplyDelete
  2. Ishh ishhh sedapnyaaaa...[eberet ni, kalau jumpa ntempat yang orang kata sedap, memang pantang! mesti nak cuba ...

    ReplyDelete
  3. Apesal la akak masuk sini time ni...terus lapar nasi...huwaaaa...akak tengah diet nasi...

    ReplyDelete
  4. nasi beriani ni sebiji mcm nasi beriani kat terengganu..mmg sedap kan..my fav nasi beriani ni.kalau bulan puasa tak cari makanan lain dah.nasi beriani sedap makan pada waktu berbuka

    ReplyDelete
  5. sedapnyaaa..membuatkan akak lagi membuak2 nak ke penang lagi.hehe

    ReplyDelete
  6. wooooo ayam tu mengancam betollll...

    ReplyDelete
  7. Alaa takda pun gambar tu, hahaha. Mai curi tauuu gambar sekeping.

    Sedap sangat haritu sampai lupa nak ambik gambar untuk review, cekap la Busyra ni dan lagi amik gambar. Pro betul.

    Lain kali takmau pi ngan basikal dah, keluaq ja lapaq balik ,hahaha.

    ReplyDelete

Copyright © 2012 Busyra Takiyudin All Right Reserved