FLOWER CHIMP - PENGHANTARAN BUNGA UNTUK INSAN TERSAYANG - BUSYRA TAKIYUDIN

Latest

Monday, August 20, 2018

FLOWER CHIMP - PENGHANTARAN BUNGA UNTUK INSAN TERSAYANG

flowerchimp, penghantaran seluruh malaysia, jambangan bunga dari flower chimp, buat insan tersayang,

FLOWER CHIMP - PENGHANTARAN BUNGA UNTUK INSAN TERSAYANG | Siapa yang tak suka dihadiah kan sejambak bunga kan? Mana-mana wanita pun akan cair bila orang yang dia sayang buat kejutan indah macam ni. Dengan wangian bunga boleh buatkan seseorang rasa tenang dan happy. FLOWER CHIMP merupakan satu website yang menyediakan perkhidmatan menjual dan menghantar jambangan bunga untuk insan tersayang.

Mengenai Flower Chimp

flowerchimp, penghantaran seluruh malaysia, jambangan bunga dari flower chimp, buat insan tersayang,

Flower Chimp telah ditubuhkan oleh dua usahawan dari Jerman, Maximilian Lotz dan Niklas Frassa yang telah lama bertapak di Asia Tenggara. Selepas menghabiskan masa di Belanda yang terkenal sebagai pusat perkembangan bunga-bungaan dunia, mereka mengambil keputusan untuk menceburi bidang perniagaan berkaitan bunga dan meletakkan penanda aras baharu dalam perkhidmatan penghantaran bunga secara dalam talian. Dengan mengutamakan kepuasan pelanggan, Flower Chimp telah memenuhi keperluan terhadap bunga berkualiti tinggi pada harga berpatutan yang turut disokong dengan perkhidmatan penghantaran percuma ke seluruh negara. Sejajar dengan peningkatan perniagaan tersebut, mereka terus meningkatkan perkhidmatan dan menjalankan penyelidikan dan pembangunan untuk menawarkan lebih banyak pilihan bunga-bungaan kepada pasaran yang semakin berkembang.

flowerchimp, penghantaran seluruh malaysia, jambangan bunga dari flower chimp, buat insan tersayang,

Buat masa ini, Flower Chimp beroperasi di Malaysia, Indonesia dan Filipina. Dalam masa terdekat, dua usahawan bercita-cita tinggi ini bakal melancarkan platform mereka di Singapura dan negara Asia Tenggara lain.

Flower Chimp Menerima Pelaburan Berjumlah RM 6 Juta Berikutan Prestasi Cemerlang di Asia Tenggara.

“Ucapkan dengan bunga!” Kepesatan industri e-dagang di peringkat global telah memacu perkhidmatan penghantaran bunga dan membolehkan pengguna mencipta kenangan indah bersama insan tersayang. Bayangkan, betapa mudahnya anda boleh memilih jambangan bunga kegemaran anda dan merancang penghantaran semudah di hujung jari sahaja.

flowerchimp, penghantaran seluruh malaysia, jambangan bunga dari flower chimp, buat insan tersayang,

Daripada pilihan jambangan sempena hari lahir hingga ke kiriman bunga sebagai tanda ucapan tahniah, titipan istimewa sempena sambutan Hari Kekasih dan Hari Ibu, Flower Chimp akan memenuhi keperluan bunga-bungaan anda dari harga serendah RM89 sahaja. Flower Chimp menawarkan perkhidmatan penghantaran ke seluruh negara yang meliputi lebih daripada 80 daerah di dalam Malaysia, termasuk di Sabah dan Sarawak. 

Dengan rangkaian meluas seperti itu, tidak hairanlah perkhidmatan penghantaran bunga dalam talian tersebut menjadi pilihan utama pelanggan yang turut menikmati penjimatan menerusi penghantaran secara percuma ke atas semua tempahan tanpa had perbelanjaan minima. Malah, pelanggan juga boleh menjadualkan penghantaran pada hari yang sama bagi semua tempahan yang dibuat sebelum pukul 1 tengah hari untuk mengejutkan insan tersayang mereka.

flowerchimp, penghantaran seluruh malaysia, jambangan bunga dari flower chimp, buat insan tersayang,

“Walaupun kami masih baharu dalam perniagaan penghantaran bunga ini, Flower Chimp telah berkembang hingga menjadi jenama terkemuka dalam industri ini. Dalam tempoh kurang daripada dua tahun, kami telah menjadi pilihan nombor 1 dalam perkhidmatan penghantaran bunga secara dalam talian di Malaysia, Indonesia dan Filipina dengan rekod pertumbuhan lima (5) kali ganda berbanding tahun lepas,” kata Maximilian Lotz, Pengasas Flower Chimp.

Berikutan prestasi memberangsangkan mereka dalam perkhidmatan penghantaran bunga secara dalam talian, Flower Chimp berjaya menambat pelaburan berjumlah RM 6 juta daripada sekumpulan pelabur termasuklah Asia Venture Group (AVG), sebuah syarikat persendirian yang telah menilai potensi besar Flower Chimp menerusi model perniagaan dan strategi pemasaran mereka yang unik. Syarikat yang sama turut membuat pelaburan dengan syarikat lain seperti iMoney, Happy Fresh dan iPrice. “Kami mensasarkan untuk mengembangkan rangkaian kami di Singapura menjelang pertengahan bulan Ogos 2018 dan di negara Asia Tenggara yang lain termasuklah Vietnam, Thailand dan Hong Kong pada tahun 2019,” tambah Lotz.

flowerchimp, penghantaran seluruh malaysia, jambangan bunga dari flower chimp, buat insan tersayang,

Lotz dan rakan kongsi/Ketua Pegawai Operasi, Niklas Frassa yang mendalami sendiri perniagaan bunga-bungaan berhasrat untuk menggunakan pelaburan yang diterima untuk mengukuhkan operasi mereka di Indonesia dan Filipina, di samping meningkatkan infrastruktur teknikal untuk memanfaatkan pelanggan kami dengan ciri-ciri pintar termasuklah sistem penjejakan secara langsung bagi setiap pesanan. “Dalam masa yang sama, kami menjalankan kajian ke atas pasaran semasa secara berterusan dalam mencari idea untuk produk dan promosi baharu untuk pelanggan kami yang kembali untuk mencari sesuatu yang bersesuaian dengan keperluan mereka,” kata Frassa.

Kata Frassa lagi, “Dengan kuasa pemasaran dalam talian dan media sosial, kami mahu mengukuhkan penjenamaan kami dan menjadi pilihan pertama dalam kalangan pelanggan yang semakin lama semakin bijak mengendalikan perkata berkaitan teknologi. Kami yakin, dalam tempoh dua belas (12) bulan akan datang, dari Suku Keempat (Q4) 2018 hingga ke Suku Keempat (Q4) 2019, Flower Chimp akan berkembang sehingga tiga (3) kali ganda menerusi sumbangan daripada empat pasaran utama iaitu Malaysia, Singapura, Indonesia dan Filipina”.

flowerchimp, penghantaran seluruh malaysia, jambangan bunga dari flower chimp, buat insan tersayang,

Untuk korang yang ingin membuat tempahan bunga dengan mereka, boleh layari maklumat di bawah. Semuanya mudah di hujung jari! Hanya perlu pilih bunga dan buat tempahan secara online. 

Info Lanjut


5 comments:

  1. Serius tergoda dengan bunga2 dari Flower Chimp ni. Harga pun murah dan boleh hantar pada hari yg sama. No wonder semakin berkembang dan maju.

    ReplyDelete
  2. Aduhaiii kenapa bunga dia lawa sangat ni... Kalau dapat satu syok ni nak buang pun sayang hahahaha

    ReplyDelete
  3. alahai lawanya. kalau akak nak bg sha sha terima dengan tangan yang terbuka hehehe

    ReplyDelete
  4. cantiknya bunga2 tu..apa2pun happy birthday kak busyra.

    ReplyDelete
  5. bestnyaaa lahai kalo ada yang sudi hantar kat kite munge2 cantik ni =)

    ReplyDelete

Copyright © 2012 Busyra Takiyudin All Right Reserved