DAPAT EMAIL KENA RENEW DOMAIN BLOG RM280 SETAHUN - BUSYRA TAKIYUDIN

Latest

Sunday, September 17, 2017

DAPAT EMAIL KENA RENEW DOMAIN BLOG RM280 SETAHUN

Hai semua..


Dalam entri kali ni busyra nak share dengan korang mengenai penipuan domain yang sampai di email busyra beberapa hari lepas.. busyra kongsikan supaya korang lebih berwaspada kalau dapat email macam ni.. scammer ada di mana-mana. jadi jangan tertipu dengan dorang. senang-senang je nak ambil duit orang. email ni tak masuk dalam folder spam pun tau tapi email ni masuk di inbox macam email biasa.. 
Lepas terima email ni busyra agak terkejut jugak la, sebab detail semua betul kan. alamat semua.. melibatkan domain blog ni yang buat busyra risau.. huhu. lepas tu busyra try klik "secure online payment" then memang betul dia suruh bayar 67 USD = RM280.. haha. mana nak cari sebanyak tu untuk domain kan? busyra dah pelik dah sebab busyra memang alert jugak dengan tarikh renew domain.. rasanya belum expired lagi.. busyra terus mesej tuan yang uruskan domain busyra tu dan dia cakap jangan percaya itu adalah scammer.. domain busyra masih belum expired lagi pun dia cakap..


Harapnya korang kalau dapat email macam ni berhati-hati ye.. try untuk contact owner syarikat domain dulu.. jangan ikut ja email tu dan bayar. 

17 comments:

  1. Ada plk scammer cam ni kan...tq busyra...info yang sangat berguna ni..

    ReplyDelete
  2. Banyak betul scammer skrg ni. Bermacam2 jenis pulak tu.

    ReplyDelete
  3. aish suma scammer :( jahatla depa ni

    ReplyDelete
  4. macam2 cara dorg nak makan duit org ekkkk

    ReplyDelete
  5. Kena sentiasa berhati-hati Busyra..peringatan untuk sahabat blogger yang lain juga..

    ReplyDelete
  6. Mujur busyra tanya dulu. Kalau tidak melayang RM280. Banyak sangat scammer sekarang ni

    ReplyDelete
  7. Ini lah salah satu sbb kenapa sis suka beli domain dr website dlm mlaysia walau ada je website dr luar yg jual domain ngan harga murah... cause bila kita urusan domain dgn pihak dlm malysia kita boleh contact dgn mudah bila2 masa utk tanya itu ini... domain kita RM45 je setahun!! :D

    ReplyDelete
  8. tq share.. selalu jugak dapat email scammer pastu cepat-cepat delete.. hehe

    ReplyDelete
  9. Ooohoo ini orang banyak bahaya. Nasib tanya dulu. Kalau tak raya la diorang guna duit busyra

    ReplyDelete
  10. Macam macam sekarang ini..dapat email pn takut nak buka sebab tak tahu betul ke tak.

    ReplyDelete
  11. lahai,bahayanya sekarang,nasib baiklah busyra check dulu,kalau orang yang terus bayar je,uih..kayalah mereka kan

    ReplyDelete
  12. Domain pun ada yang nak scam.. macam-macam sekarang orang nak cari duit cara mudah.

    ReplyDelete
  13. alahai seramnya..ada je nak ambil kesempatan..

    ReplyDelete
  14. Mcm2 cara nak dpt duit secara senang. Jahat sungguh dorang ni suka amik kesempatan.

    ReplyDelete
  15. seramnya Ya Allah.. ;; ada lagi yg seram bila org tu masukkan link sesuatu suruh tekan. Dahtu bila kita tekan terus kena virus. Nisha lupa nama virus tu apa huhu tapi serius la, skrg ni mmg bahaya.

    ReplyDelete

Copyright © 2012 Busyra Takiyudin All Right Reserved