CARA BUAT NESCAFE SUPERB SEDAP! - BUSYRA TAKIYUDIN

Latest

Sunday, February 25, 2018

CARA BUAT NESCAFE SUPERB SEDAP!


CARA BUAT NESCAFE SUPERB SEDAP! | Busyra bukan penggemar nescafe tapi tak dinafikan nescafe memang jadi kegilaan ramai untuk minum pagi ataupun malam. Jadi dalam entri kali ni, busyra nak share rahsia nescafe original yang dibuat sendiri dengan campuran susu. Jom tengok resepinya. Kredit resepi/gambar: facebook (Wan Luqman)

Cara-caranya:

1 sudu kecil serbuk nescafe. Tapi jangan penuh sangat ye


Masukkan 4-6 sudu kecil susu cair 


Kemudian masukkan 1 sudu kecil susu manis 


Campurkan semua dan kacau 


Rasanya just nice tak manis sangat. Cukup pahitnya, cukup manisnya, cukup lemaknya


Akhir sekali masukkan air panas dan kacau.. Siap! Selamat Mencuba kepada penagih Nescafe. hehe

11 comments:

  1. Favorite Abah ni. Hehehe, boleh try nanti la..Boleh tahan cerewet abah kalau bab nescafe dia, haha.

    ReplyDelete
  2. AWUUUMMM,, AKU SUKA GILA WEYH.. TQ SHARE

    ReplyDelete
  3. Rindu nk rasa neacafe. Last masa diploma. Hari2 minum. Masuk deg lgsg xboleh minum. Auto skt kepala.

    ReplyDelete
  4. Husniey suka nescafe 😍

    tapi sekarang kena kurangkan pengambilan kafein untuk dapatkan baby (nasihat doktor dan perawat)

    ReplyDelete
  5. lahai ada cara rupanya.. mia main buat je.. hihihi.. jarang sangat minum ni..

    ReplyDelete
  6. xbrp minum sgt nescafe nanti tkleh tido hehe

    ReplyDelete
  7. lama dah tak minum nescafe
    hehehe

    ReplyDelete
  8. bagus tips ni. selalu pakai 3in1 je

    ReplyDelete
  9. susu cair tu buat dia rasa lemak macam letak creamer kan

    ReplyDelete
  10. Coffee / Nescafe dengan diriku tidak dapat dipisahkan. huhhu ...

    ReplyDelete
  11. woo gitu yer.....hehe

    kuronofu91.blogspot.com

    ReplyDelete

Copyright © 2012 Busyra Takiyudin All Right Reserved