NASI ALA KAMPUNG DI RESTORAN IKAN BAKAR TOP ALOR SETAR - BUSYRA TAKIYUDIN

Latest

Monday, August 13, 2018

NASI ALA KAMPUNG DI RESTORAN IKAN BAKAR TOP ALOR SETAR

Restoran Ikan Bakar Top Alor Setar, ikan bawal goreng, air asam, restoran ikan bakar alor mengkudu, ulam ulaman, gulai kawah,

NASI ALA KAMPUNG DI RESTORAN IKAN BAKAR TOP ALOR SETAR | Siapa yang datang ke kedah tapi tak pernah datang ke Restoran Ikan Bakar Top Alor Setar ni memang rugi. Makanan ala kampung tu yang buatkan ramai orang datang untuk singgah di sini. Bermacam aneka lauk yang disediakan. Masa busyra singgah ni waktu lunch, ramai lah jawabnya.

Restoran Ikan Bakar Top Alor Setar, ikan bawal goreng, air asam, restoran ikan bakar alor mengkudu, ulam ulaman, gulai kawah,

Menu yang busyra ambil confirm lah ikan bawal goreng. Memang kempunan nak makan bawal goreng time panas-panas.. combine pulak dengan air asam dan ulam pegaga. alahaiii tak pandang orang sebelah dah. hehe

Restoran Ikan Bakar Top Alor Setar, ikan bawal goreng, air asam, restoran ikan bakar alor mengkudu, ulam ulaman, gulai kawah,

Ikan bawal dia rangup diluar tapi isi masih lembut didalam. Busyra letak sikit kuah gulai kawah. Makanan ala kampung memang superb! Harga untuk kesemua makanan ni hanya RM25 termasuk air. Ikan bawal dah la besar, sangat berpatutan.

Restoran Ikan Bakar Top Alor Setar, ikan bawal goreng, air asam, restoran ikan bakar alor mengkudu, ulam ulaman, gulai kawah,
Restoran Ikan Bakar Top Alor Setar

Restoran Ikan Bakar Top Alor Setar, ikan bawal goreng, air asam, restoran ikan bakar alor mengkudu, ulam ulaman, gulai kawah,

Ini memang ulam favorite busyra. Ulam pegaga! Bermacam jenis aneka air asam yang boleh korang cuba. Rasanya ada dekat 5 jenis. Busyra ambil 3 jenis saja. itu pun tak termakan. Busyra lebih suka air asam tomato.

Restoran Ikan Bakar Top Alor Setar, ikan bawal goreng, air asam, restoran ikan bakar alor mengkudu, ulam ulaman, gulai kawah,
Restoran Ikan Bakar Top Alor Setar
Restoran Ikan Bakar Top Alor Setar, ikan bawal goreng, air asam, restoran ikan bakar alor mengkudu, ulam ulaman, gulai kawah,

Ulam-ulaman di sini masih segar-segar lagi. Tak layu pun. Sebab tu bila makan rasanya masih sedap. Selain dari ikan goreng, Ada jugak ikan bakar disediakan disini. Pes ikan bakar dia tuuuu, boleh menggugat iman. hehe. Tapi busyra belum try lagi ikan bakar. Next time, maybe!

Restoran Ikan Bakar Top Alor Setar, ikan bawal goreng, air asam, restoran ikan bakar alor mengkudu, ulam ulaman, gulai kawah,
Restoran Ikan Bakar Top Alor Setar
Restoran Ikan Bakar Top Alor Setar, ikan bawal goreng, air asam, restoran ikan bakar alor mengkudu, ulam ulaman, gulai kawah,
Restoran Ikan Bakar Top Alor Setar
Restoran Ikan Bakar Top Alor Setar, ikan bawal goreng, air asam, restoran ikan bakar alor mengkudu, ulam ulaman, gulai kawah,
Restoran Ikan Bakar Top Alor Setar
Restoran Ikan Bakar Top Alor Setar, ikan bawal goreng, air asam, restoran ikan bakar alor mengkudu, ulam ulaman, gulai kawah,
Restoran Ikan Bakar Top Alor Setar

Feedback dari Busyra

Memang sedap dan kena dengan tekak orang melayu. Banyak sangat menu yang disediakan sampaikan tak tau nak pilih yang mana. Tapi bagi busyra ikan bawal goreng + ulam + air asam memang dah kena kombinasi menu tu. Busyra bagi 8/10. Untuk pengetahuan korang, restoran ni dibuka dari pagi sampailah ke tengah malam. Pada sebelah malam, ada menu shellout yang disediakan..

Restoran Ikan Bakar Top Alor Setar, ikan bawal goreng, air asam, restoran ikan bakar alor mengkudu, ulam ulaman, gulai kawah,

Info Lanjut

Waktu Operasi: 9.00 a.m - 12.00 a.m
Alamat: Jalan alor mengkudu, 05400 Alor Setar, Kedah

7 comments:

  1. Macam ini baru la makanan ala kampung. Susah nak cari kalau kat Sg. Buloh nie..

    ReplyDelete
  2. ikan bawal pana2...yummmm..lauk2 lain pn byk

    ReplyDelete
  3. menyelerakannya tengok menu-menu tuh...

    Fatina Mudz

    ReplyDelete
  4. Ok dah tau next time kalau ke AS nk makan dkt mana. Nampak sedap giler semua tu.

    ReplyDelete
  5. uuish menu2 cemni memang trangkat kalo makan nyuums..

    ReplyDelete

Copyright © 2012 Busyra Takiyudin All Right Reserved