BEDAK COMEL DARI ALTHEA KOREA | PETAL VELVET POWDER - BUSYRA TAKIYUDIN

Latest

Sunday, September 16, 2018

BEDAK COMEL DARI ALTHEA KOREA | PETAL VELVET POWDER

Althea Korea, bedak comel, Petal Velvet Powder, loose powder, Althea,

BEDAK COMEL DARI ALTHEA KOREA | PETAL VELVET POWDER | Dari dulu sampailah sekarang, busyra tak pernah terlepas untuk mencuba produk baru dari Althea Korea. Sebabnya semua produk dari mereka semuanya super best! Bagi yang belum pernah menjengah website dorang, cepat-cepat tengok. Rugi tau korang tak try. Siapa disini suka loose powder? Now ada keluaran baru lagi tau iaitu Petal Velvet Powder.. Oh Althea, I'm in love!

Althea Korea, bedak comel, Petal Velvet Powder, loose powder, Althea,

Sebut saja Althea, pasti tak lari dari pink color! Always cute. Busyra sendiri tak expect yang saiz dia comel macam ni. Rasa macam nak borong banyak-banyak lah pulak. haha. Buat stok dekat rumah.. Sangat recommended kepada yang suka touch-up makeup bila keluar. Bentuknya yang kecil sangat memudahkan kita untuk letak dalam beg tangan. Saiznya memang totally lain dari bedak powder yang lain. Setakat ni busyra belum jumpa saiz yang macam Petal Velvet Powder ni..

Althea Korea, bedak comel, Petal Velvet Powder, loose powder, Althea,

Althea Korea, bedak comel, Petal Velvet Powder, loose powder, Althea,

Bahan utama yang digunakan untuk hasilkan bedak ni ialah Althea Flower Seed Extract Oil. Ia sesuai untuk semua jenis kulit, tidak kiralah kulit kering, berminyak, ataupun kombinasi. Apa yang best tentang Petal Velvet Powder ni adalah texture nya sangat halus dan bila apply tu rasa lembut sangat. Segebu kulit baby. hehe.. 

Althea Korea, bedak comel, Petal Velvet Powder, loose powder, Althea,

Busyra suka sangat bauan macam ni. Soft-soft gitu. Cara nak pakai sama saja macam pakai loose powder yang lain, lepas apply foundation then dab dab saja dimuka. InshaAllah kulit tak berminyak.. 

Althea Korea, bedak comel, Petal Velvet Powder, loose powder, Althea,

Althea Petal Velvet Powder mengandungi 3g dengan harga RM17 sahaja. Murah sangat kan? Harga yang mampu milik. Selalunya kalau bedak macam ni dengan packaging pun cun mesti dalam Rm30 lebih. memang mahal..

Dimana boleh dapatkan Petal Velvet Powder? pastinya hanya di Althea Korea website. Jom korang cuba satu!

Althea Korea, bedak comel, Petal Velvet Powder, loose powder, Althea,

Thank you for reading this :)

14 comments:

  1. Bestnya petal velvet powder ni. Ramai yang bagi feedback positif. Tak sabar pulak nak cuba.

    ReplyDelete
  2. Warnanya...teksturnya...saiznya...sungguh! Menambat hati...sweet..cute...

    ReplyDelete
  3. best pakai bedak ni T_T menyesai beli satu haritu hahaha kalau tau beli 3 ka terus senang

    ReplyDelete
  4. comelnya. macam nak beli je tengok harga rm17. :o

    ReplyDelete
  5. comelnya packaging diaaaa...Tapi sbb dah ade banyak loose powder, hold dulu.. huhu..

    ReplyDelete
  6. tq share info psl bedak comel althea ni

    ReplyDelete
  7. comel ..murah pulak tue , yg pasti sesuai untuk semua jenis skin yer ...
    nnti ccl nak godek-godek althea

    ReplyDelete
  8. Seriusly harga rm17 only? Ok ngam laa memang ira pun tengah mencari loose powder kalau macam ni memmang masuk chart je nampaknya phewww

    ReplyDelete
  9. Kak ana pun ada satu. Senang nak selit dlm beg. Bau dia pun wangi kan.

    ReplyDelete
  10. yeay ada beli jugak tapi belum sempat review lagi.

    ReplyDelete

Copyright © 2012 Busyra Takiyudin All Right Reserved