LAZADA STYLE FASHION REALITY TV SHOW DI TV3 - BUSYRA TAKIYUDIN

Latest

Thursday, May 24, 2018

LAZADA STYLE FASHION REALITY TV SHOW DI TV3

lazada style fashion reality tv show, lazada style, fashion tv show, my lazada style, everyone cansell, hari raya aidilfitri, hijabista collection, raya couple collection,

LAZADA STYLE FASHION REALITY TV SHOW DI TV3 | Lazada Malaysia melancarkan LazAdaStyle Fashion Reality TV Show yang pertama untuk Fashionistas Tempatan dan Pereka Fesyen. Rancangan realiti ini disiarkan di TV3 pada setiap hari Ahad jam 3 petang, bermula 6 hingga 27 Mei ini dengan menampilkan Selebriti Tempatan Rizman Rozaini, Wirda Adnan, Nana Mahazan dan banyak lagi.

Lazada adalah merupakan Platform eCommerce terkemuka di Malaysia telah melancarkan LazAdaStyle Reality show yang pertama di negara ini khas untuk Hari Raya Aidilfitri tahun ini.

lazada style fashion reality tv show, lazada style, fashion tv show, my lazada style, everyone cansell, hari raya aidilfitri, hijabista collection, raya couple collection,
LazAdaStyle Fashion Reality TV Show Episod 1

Dengan kerjasama Rangkaian Televisyen Media Prima, LazAdaStyle akan diacarakan oleh pelakon Malaysia iaitu Nana Mahazan. Rancangan ini bertujuan untuk meletakkan Lazada sebagai destinasi membeli-belah rakyat Malaysia bagi produk fesyen dan kecantikan.

Christophe Lejeune, Ketua Pegawai Eksekutif Lazada Malaysia berkata,

"Kami sedang memulakan perjalanan yang menarik untuk memperdalamkan rayuan kami kepada pengguna yang berpusatkan fesyen. LazAdaStyle Fashion Reality Show ini merupakan cara kami untuk terus melibatkan mereka dalam cara yang lebih menarik dan relevan selain menyediakan pengguna dengan pelbagai jenis barangan. Fesyen dan kecantikan adalah tumpuan utama kami untuk Hari Raya tahun ini kerana fashion merupakan salah satu elemen penting untuk keluarga Melayu semasa hari perayaan ini."

Rancangan ini terdiri dari 4 episod, LazAdaStyle menggabungkan lapan pereka tempatan yang berminat untuk mempamerkan pakaian terbaik mereka dalam program ini beserta bahan atau material mengikut tema yang diberikan pada setiap minggu.

lazada style fashion reality tv show, lazada style, fashion tv show, my lazada style, everyone cansell, hari raya aidilfitri, hijabista collection, raya couple collection,
LazAdaStyle Fashion Reality TV Show Episod 1

Reka bentuk mereka dinilai oleh personaliti terkenal dalam industri fesyen termasuk Rizman Rozaini dan Wirda Adnan manakala para peserta akan diawasi oleh usahawan fesyen popular seperti Min Luna, Syed Faizal dan Bustaman Mokhtar sepanjang pertandingan berlansung.

lazada style fashion reality tv show, lazada style, fashion tv show, my lazada style, everyone cansell, hari raya aidilfitri, hijabista collection, raya couple collection,
LazAdaStyle Fashion Reality TV Show Episod 1

Para penonton juga boleh menantikan para tetamu selebriti seperti Elfira Loy, Siti Sarah Raisuddin, Sherry Alhadad, Yasmin Hani, Sha'rin Razali dan pereka kegemaran mereka kerana para peserta secara berperingkat akan disingkirkan sehingga pemenang dipilih pada akhir rancangan realiti. Pemenang LazAdaStyle akan memenangai wang tunai dan hadiah yang menakjubkan sehingga RM100,000.00.

lazada style fashion reality tv show, lazada style, fashion tv show, my lazada style, everyone cansell, hari raya aidilfitri, hijabista collection, raya couple collection,
LazAdaStyle Fashion Reality TV Show Episod 2

lazada style fashion reality tv show, lazada style, fashion tv show, my lazada style, everyone cansell, hari raya aidilfitri, hijabista collection, raya couple collection,
LazAdaStyle Fashion Reality TV Show Episod 2

Menerusi rancangan ini korang akan dapat saksikan Lazada Malaysia memberikan tawaran Hari Raya dan promosi khas di lazada.com.my.

lazada style fashion reality tv show, lazada style, fashion tv show, my lazada style, everyone cansell, hari raya aidilfitri, hijabista collection, raya couple collection,
LazAdaStyle Fashion Reality TV Show Episod 3

Lapan peserta telah disenarai pendek melalui uji bakat tertutup selepas pertandingan yang dianjurkan oleh Lazada Malaysia di Instagram yang menerima lebih daripada 300 penyertaan di seluruh Negara. Korang juga boleh terus membeli setiap barangan penampilan kegemaran korang di rancangan TV di aplikasi Lazada. (DISINI)

Saksikan Episod ke 4 LazAdaStyle Fashion Reality TV Show 

Korang jangan lupa tau saksikan Episod ke 4, Ahad ini 27 Mei 2018.. Setiap minggu pastinya ada cabaran yang berbeza. Pada minggu akhir temanya adalah "RAYA COUPLE COLLECTION". Inilah yang dinanti-nantikan, semangat lebih berkobar-kobar sebab sekarang ni bulan Ramadhan, jadi semestinya ada bangkit satu semangat yang lain buat para peserta.. Hanya ada 3 finalists yang tercalon pada minggu akhir ini. Siapakah JUARA LazaAdaStyle? Saksikan nanti..

Video Teaser Episod 4 (Final)


Bagi korang yang terlepas Episod pertama, kedua dan ketiga.. Jom saksikan sekarang!

Video Episod 1 (HIJABISTA COLLECTION)


Video Episod 2 (MOTHER & ME COLLECTION)


Video Episod 3 (BOLD & CURVY COLLECTION- PLUS SIZE)


Jumlah keseluruhan peserta adalah 8 orang

Episode 1: 2 teams, 2 eliminated from losing team
Episode 2: 2 teams, 2 eliminated from losing team
Episode 3: 1 eliminated out of remaining 4 contestants. Contestants to push their own style in this episode!
Episode 4: 3 finalists

Siapakah pemenang yang menjuarai LazAdaStyle? dan layak memenangi wang tunang berjumlah RM100,000.00? Semuanya akan terjawab pada Ahad ini. 

Untuk Para Penonton

1. Tonton persembahan hari Ahad & muat turun LazadaApp.
2. Buka channel TV3 untuk menonton rancangan TV LazadaStyle
3. Sediakan aplikasi korang & ambil bahagian dalam pertandingan "Shake shake" yang dianjurkan untuk memenangi baucar!
4. Beli barangan yang korang lihat di TV ataupun di laman web Lazada di Lazadastyle! (DISINI)
5. Jika korang seorang penjual, dan korang ingin dipaparkan di LazadaStyle, sila log masuk sebagai penjual di Lazada.com.my untuk #everyonecansell!
6. Berkongsi gambar OOTD korang dengan menggunakan hashtag #mylazadastyle dan berpeluang untuk dipaparkan dalam LazAdaStyle.

Info Lanjut

Facebook: LazadaMalaysia
Instagram: lazadafashion_my

6 comments:

  1. Macam best je program tv macam ni.. Unik betul, tahniah lazada dan tv3

    ReplyDelete
  2. Oooo ada ye rancangan ni, belum ada tengok lagi..macam menarik pulak...

    ReplyDelete
  3. macam dah lama pulak tak masuk website lazada ni..hehehe

    ReplyDelete
  4. pernah tengok skli show ni.
    igtkan lama ag,rupanya da minggu last dah

    ReplyDelete
  5. Wah lazada dah ada realiti tv show ye. tahniah lazada. Semoga terus maju.

    ReplyDelete
  6. Ada tengok masa episod yang sherry alhadad tu tapi tak tengok habis.. Menarik juga rancangannya..

    ReplyDelete

Copyright © 2012 Busyra Takiyudin All Right Reserved